Bekæmpelse af hvepse

Hvepseeksperten tilbyder effektiv fjernelse af hvepsebo i Nordsjælland og København. Kontakt os for professionel hvepse bekæmpelse.

Vi tilbyder effektiv bekæmpelse af hvepse

Gedehamse, også kendt som hvepse, er typisk et stort problem i Danmark i sommermånederne og kan være til stor gene når de flyver rundt i skuret, omkring indgang til din bolig eller i udhæng.

Hos Hvepseeksperten tilbyder vi effektiv og professionel fjernelse af hvepsebo og hvepse bekæmpelse i Nordsjælland, København og resten af Sjælland. Vi anbefaler altid at du overlader jobbet til de professionelle så du slipper for skader og andre ulykker. Kontakt Hvepseeksperten på tlf. 48 24 60 30 og lad os hjælpe dig med bekæmpelsen af hvepse. Vi rykker ud på hele Sjælland og kan typisk komme og bekæmpe dit hvepsebo sammen dag.

Herunder har vi samlet en række vigtig information, som er rart at vide i forbindelse med hvepse bekæmpelse. Har du spørgsmål til vores arbejde, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Ring til Hvepseeksperten

 

Fjernelse af hvepsebo alle ugens dage

Vi ved hvor irriterende det kan være, når hvepsene pludselig begynder at summe omkring terrassen hvor I sidder og spiser eller nær solsengene, eller måske et helt tredje sted. Derfor har vi hos Hvepseeksperten åbent alle ugens dage fra 7-23, også i weekender og på helligdage. Ved behov for fjernelse af hvepsebo, bekæmpelse af hvepse og generelt problemer med hvepse, kan vi kontaktes på telefon 48 24 60 30.

Vi rykker typisk ud sammen dag og bekæmper hvepseboet.

 

Hvad koster hvepse bekæmpelse?

Bekæmpelse af hvepsebo koster 1000,- ex. moms (1250,- inkl. moms). Prisen er inklusiv kørsel og andre omkostninger. Har du flere hvepsebo, tager vi som udgangspunkt 350 inkl moms pr. ekstra hvepsebo. Ovenstående pris er et udgangspunkt og prisen kan varierer alt efter omfanget af problemet, samt hvor let tilgængeligt hvepseboet er.

Ring til os på 48 24 60 30 og få et uforpligtende tilbud på hvepse bekæmpelse.

 

Bekæmpelse af hvepse med garanti

Vores hvepse bekæmpelse er med 100% garanti. Vi oplever sjældent at boet ikke skulle være dødt efter den første behandling, skulle det dog ske kommer vi tilbage uden ekstra beregning og giver hvepseboet endnu en omgang.

Hvepse eksperten trustpilot anmeldelser

Fjernelse af hvepsebo i Nordsjælland & København

Da hvepse som sagt hjælper med at holde bestanden af andre skadedyr nede, bør man overveje om det er nødvendigt at fjerne boet. I så fald bør man også overveje, hvorvidt man har mod på at gøre det selv. Hvepse er meget aggressive i forhold til f.eks. bier, og vil være hurtige til at forsvare deres bo. Det betyder der er ret stor sandsynlighed for at blive stukket, hvis man ikke bærer beskyttelsestøj ved bekæmpelse.

Vil man gøre det selv kan man ved frithængende hvepseboer sprøjte insektspray beregnet til flyvende insekter direkte op i boets indgangshul og derefter tage boet ned i en pose. Hvis boet derimod er under udhængsbrædder eller lign. anbefales det at lægge insektpudder ved indflyvningshullet, hvorefter hvepsene slæber det med ind i boet. Det er en god ide at gøre dette flere gange i træk, og gerne om aftenen, hvor hvepsene er mindre aggressive. Man bør aldrig forsøge at dække indflyvningshullet, da hvepsene blot vil lave en ny indgang et andet sted.

Hvis selve hvepseboet ikke generer, og man vælger at lade det være, men man stadig er generet af de flyvende hvepse, så kan man lave en hvepsefælde ved at fylde lidt sukkerholdigt vand eller væske i en flaske. Derved vil hvepsene flyve ned i flasken, men drukne i vandet.

Hvis man er plaget af hvepseboer hvert år kan man overveje at gennemgå sit hus nøje, for at sikre der ikke findes overvintrende dronninger, og evt. sørge for at få lukket indgangshuller til loft, hulmur eller lign.

 

Nyttig viden i forbindelse med bekæmpelse af hvepse

Vi har 7 forskellige Gedehamse arter her i Danmark, men i daglig tale kaldes de alle for Hvepse, og vi kender dem alt for godt, som de små irriterende dyr, der kredser om søde sager på havebordet, især i sensommeren.

De forskellige hvepse arter ligner hinanden temmelig meget, med deres skrigende sort/gule farver, og strømlinede kroppe.

Når april måned nærmer sig, og man kan gå rundt i bare ærmer, så kan man iagttage de første enlige hvepsedronninger, som kommer flyvende, med en dyb brummen. Det er disse hvepse dronninger der starter et hvepsebo op. Ofte er disse enlige dronninger temmelig store i forhold til de hvepse man ser senere på sæsonen.

Hvepsedronningen starter med at anlægge 10-20 celler, og hun passer selv det første kuld hvepse indtil de kan indgå i driften af hvepseboet. Det første kuld af hvepse, er golde hunner med uudviklede kønsorganer. Hvepsedronningen udsender nogle hormonstoffer, som undertrykker hvepsearbejdernes udvikling til almindelige hunner. Senere på året kommer der dog både hanner og kønnede hunner til. Hvis hvepsedronningen går til grunde går hele hvepse boet i opløsning.

Arbejderhvepsene sørger både for at pusle om larverne, fordre dem og bygge boet større. Larverne fodres fortrinsvis med fluer og andre insekter, mens de voksne hvepse lever mest af sukker i form af honning, bladlusekskrementer eller lign.

Overlever hvepseboet april og maj måned, så begynder vi at kunne se en forøget aktivitet fra dette hvepsebo, og i midten af juni måned starter hvepseplagen for alvor, hvis det sidder i nærheden af hvor man færdes.

Hvepsesamfund er alle 1-årige i Danmark, så i starten af efteråret går hele boet i opløsning, og de få befrugtede dronninger der er udklækket finder et sted at overvintre indtil næste forår, hvor hele cyklussen starter forfra igen. Det er vigtigt at nævne, at hvepse aldrig genbruger deres bo, så hvis man finder et hvepsebo fra sidste sommer, så kan man roligt tage det ned, uden at bruge beskyttelse eller bekæmpelsesmidler.

Hvepseboet

Selve hvepseboet består af ganske tyndt papirmateriale, som flere hvepse har gnavet af gamle brædder og tygget sammen med spyt. Man kan faktisk både se og høre hvepse, når de sidder og rasper i gammelt træværk

Hvepseboet vokser sommeren igennem, og kulminerer i august til oktober måned, hvor der typisk kan være et par tusinde hvepsebeboere, og selve boet kan være på størrelse med en badebold. I den slags tilfælde bør man måske overveje ekspertbistand, hvis man vil have bekæmpet boet, da hvepse ofte er ekstra aggressive i sensommerperioden, og kan stikke flere gange.

Man kan groft inddele hvepseboer i følgende grupper

  • Frithængende kuglerunde hvepsebo i størrelser fra kokosnød til badebold.
  • Synlige flade, aflange temmelig store hvepseboer, der er kunstnerisk klistret op langs overfladen
  • Jord hvepse , med et ca. 5 – 10 cm. flyvehul
  • Hvepse i hulmure, med flyvehul igennem eksisterende hul(er)
  • Hvepse i ventilationsriste eller andre finurlige gemmesteder.

Hvepsestik

Giften fra hvepsebrodden er nært beslægtet med slangegift, og består af mange slags komplicerede komponenter. Et hvepsestik er yderst smertefuldt, og der kan forekomme hævelser og væskeudtrækning i området, hvor man har fået et, eller flere hvepse stik. Hvis man bliver stukket i munden, eller i halsen af hvepse bør man straks søge lægehjælp, da slimhinderne kan svulme voldsomt op, så man risikerer at blive kvalt af hvepsestikket. Det samme gælder, hvis man er allergisk overfor insekt- eller hvepsestik.

Det siges i folkemunde at man kan gnide hvepse stikket med salmiakspiritus, et rå løg eller tage et stykke hugget sukker og holde det på hvepse stikket. Jeg har ikke selv erfaring med disse ting, da der typisk går et kvarters tid inden jeg finder nævnte ting, og så er hvepse giften trængt ind i vævet, og så er jeg desuden blevet immun over for hvepse stik gennem årene. Det er muligt at blive vaccineret, så man bedre kan tåle et hvepse stik. Du kan kontakte din læge om dette.

Hvis personen der er blevet stukket af hvepse, bliver utilpas og bleg, bør man straks søge lægehjælp, da det kan være starten på en allergisk reaktion. Man må aldrig spøge med et hvepse stik.

Hvepse som smittekilder vs. nyttedyr

Hvepse er mulige smittekilder, da de er kødspisere. Man ser tit hvepse, der sidder på ådsler, og i skraldespande og lign., hvor de sidder og gnaver kød af til deres små hvepselarver, på samme måde som fluer. Hvepse kan gøre megen skade, hvis der er bistader i nærheden, for de fanger nemlig honningbierne i luften, og flyver dem hjem til hvepseboet. Nu har de så både kød, og dessert i en stabil pakkeløsning, da honningbien sikkert var på vej hjem med sin last af nektar.

Hvepse er dog også nyttedyr, idet de voksne hvepse henter mange larver, bladlus, fluer og forskellige andre skadelige insekter til deres små hvepselarver. Har man hvepse i nærheden af sit drivhus, er hvepse med til at holde bestanden af skadedyr som f.eks. bladlus og larver nede på et minimum. Så der bør være en god grund til at fjerne hvepse. Som hovedregel bør man altid kun bekæmpe dem, hvis de er til gene.

 

Type Hveps Beskrivelse Karakteristika
Tysk Hveps En af de mest almindelige hvepsearter i Danmark. Sort og gul stribet krop, bygger typisk bo i jorden eller i vægge, aggressiv ved forstyrrelse.
Almindelig Hveps Meget almindelig og ligner den tyske hveps, men adskiller sig ved detaljerne i ansigtet. Sort og gul stribet krop, bygger bo i hulrum, loftsrum og under tage, kan være meget aggressiv.
Skovhveps Mindre aggressiv end de almindelige hvepse. Sort og gul krop, bygger bo i træer og buske, foretrækker skovområder, mindre tilbøjelige til at forstyrre mennesker.
Stor Gedehams En af de største hvepsearter i Danmark. Brun og gul krop, større end almindelige hvepse, bygger bo i hule træer eller bygninger, kan være meget aggressiv, specielt tæt på boet.
Papirhveps Mindre almindelig, bygger karakteristiske åbne bo af papirlignende materiale. Slankere krop, lange ben, bygger små åbne bo under tagskæg og udhæng, ikke så aggressive som de almindelige hvepse.
Sandhveps Lever solitært, dvs. ikke i store kolonier som de andre typer. Slank krop, bygger bo i sandede områder, ikke aggressiv overfor mennesker, ofte set alene.

 

Godt at vide ved fjernelse af hvepsebo

Hvepseboet består af:

  • 1 hvepsedronning
  • Nogle hvepse hanner
  • 100-1000 hvepse arbejdere

Hvepse arbejderne er faktisk golde hvepse hunner med uudviklede køns organer. Hvepse dronningen udsender nogle hormon stoffer som undertrykker hvepse arbejdernes udvikling til almindelige hvepse hunner. Hvis hvepse dronningen går til grunde går hele hvepseboet i opløsning.

Læs mere om hvepse bekæmpelse i vores nyhedsbreve

Trustpilot reviews

Hvepseeksperten har en TrustScore på 5,0 på www.TrustPilot.dk

Super kompetent indsats – færdigt arbejde

Jeg har igen i år haft uhyre gavn af indsatsen fra Hvepseeksperten. Den superkompetente ejer af firmaet – og vist nok hans svigersøn – løser næsten hvert år vores problemer med hvepse. Omhyggeligt, sikkert, færdigt arbejde…

Læs mere  Frøkjær

Fantastisk rådgivning

Jeg fandt et hvepsebo i taget i vores nye hus. Sendte en besked via hvepseekspertens hjemmeside på en søndag. Ca 2 timer efter skrev Finn til mig på SMS hvorefter han ringede til mig.
Istedet for at komme ud og give mig en regning. Rådgav Finn mig helt gratis via mobilen omkring hvepseboet…

Læs mere  Ane S

Mange tak for sober & venlig rådgivning 🙂

Mange tak for overmåde venlig rådgivning og betjening. Jeg forhørte mig netop i dag om et tilsyneladende ret nyt hvepsebo “indrettet” gennem huller i mørtelfugen lige oppe under vores fine mansard-tagudhæng, ca. 6 meter oppe over jorden…

Læs mere  Torsten O

Professionelt og hurtigt!

Kommer bare og tager sig af de små (og store) flyvende kræ. Ikke så meget vrøvl. Fantastisk!

Læs mere  Jens K

Finn er det rareste menneske og han…

Finn er det rareste menneske og han giver så fremragende service. Virkelig vidende og giver også gratis rådgivning. Kan anbefales på det varmeste.

Læs mere  Kunde

Hurtig udrykning og imponerende service

Flink ung mand kom samme dag, klarede hvepsene og sprøjtede mod myrere uden beregning – bruger gerne hvepsefjernelse igen:)

Læs mere  Christian M

Brugt hvepseeksperten flere gange og…

Brugt hvepseeksperten flere gange og det er hurtigt og effektivt hver gang 🙂

Læs mere  Eva L

Kan klart anbefales!

Kan klart anbefales! Utroligt serviceminded og giver rigtigt gode råd. En rigtig god oplevelse!

Læs mere  Line
Skriv til os

48 24 60 30