Murbier er enlige bier, hvilket betyder de lever alene og brødføder deres egne larver. Det er også selvom en væg eller skrænt kan være fyldt af murbier, så er der altså ikke tale om en koloni, men blot et foretrukkent ynglested for mange murbier. Murbierne ligner lidt honningbier men er lidt mindre, dvs. ca. 7-9 mm. Murbier kan godt stikke, men som andre bier er de meget fredelige og gør det kun i nødværge. Samtidig er de vigtige bestøvere, så man skal tænke sig godt om inden man bekæmper dem.
Bekæmpelse af murbier
Murbier kan være til stor plage, både for øjnene og for ørerne. Ikke nok med at de larmer og summer – nogle gange så højt at det kan høres fra indersiden af huset. Så graver de også huller i murvæket som ikke er kønt at se på, men også kan føre til fugtskader.
For hurtig og effektiv bekæmpelse af murbier, ring os op på 4824 6030
Det kan være svært at få bugt med murbierne selv, vi anbefaler derfor at søge professionel hjælp. Hos Hvepseeksperten tilbyder vi effektiv bekæmpelse af murbier – samt rådgivning i fremadrettet forebyggelse. Vi har åbent alle ugens dage fra 7-23 og har serviceteknikere på hele Sjælland, derfor kan vi tilbyde en hurtig og effektiv bekæmpelse af murbier alle ugens dage, også i weekender og på helligdage.
Hvad koster det at få bekæmpet murbier
Som udgangspunkt er prisen på bekæmpelse af murbier 1000 eksl. moms (1250 inkl. moms) og i de fleste tilfælde er kun en behandling nødvendig. Prisen kan varierer afhængigt af omfanget af problemet og mængden af murbier, samt mængden af huller der skal sprøjtes.
For yderligere info kan du ringe til os direkte på 48246030 og få et uforpligtende tilbud.
Murbi-bekæmpelse hos Hvepseeksperten
Hvepseeksperten tilbyder effektiv og professionel bekæmpelse af murbier i hele Nordsjælland. Vi er specialister i at håndtere både små og store angreb, og de bruger udelukkende miljøgodkendte bekæmpelsesmidler.
Hvad kan du forvente af Hvepseeksperten?
- Hurtig og effektiv bekæmpelse af murbier
- Anvendelse af miljøgodkendte bekæmpelsesmidler
- Erfarne og professionelle skadedyrsbekæmpere
- Konkurrencedygtige priser
- Tilfredshedsgaranti
Forebyggelse af murbier
Den nemmeste måde at både forebygge og bekæmpe murbier på er at sørge for ordentlig vedligeholdelse af sit murværk. Ved gamle bygninger kan det være nødvendigt at kradse fugerne ud og erstatte med nye med en hårdere mørtel (mindst KC60/40/850). Da det ofte tager en måneds tid før den nye mørtel er hærdet optimalt er det bedste tidspunkt for vedligeholdelse i det tidlige forår, før bierne kommer frem.
Ofte stillede spørgsmål om murbier
Dækker forsikringen skader lavet af murbier?
- Det afhænger af forsikringspolicen. Nogle forsikringer dækker skader fra murbier, mens andre ikke gør. Det er altid en god idé at tjekke sin forsikringspolice for at se, hvad der er dækket.
Kan man få allergi over for murbi-stik?
- Ja, man kan få allergi over for murbisti. Hvis du får en allergisk reaktion på et murbisti, skal du søge lægehjælp med det samme.
Har murbier larver?
- Ja, murbier har larver. Murbielarver er hvide, fede og benløse, og de lever i celler i murbiens rede. De er ca. 10-15 mm lange og har et stort hoved og en tyk krop, der er opdelt i segmenter.
Findes der spray mod murbier?
- Ja, der findes spray mod murbier. Vores erfaring viser dog at spray der kan købes af private, kun virker kortvarigt eller slet ikke virker.
Hvornår er murbier aktive?
- Murbi sæsonen starter for alvor i juli måned, så hold øjnene åbne med hensyn til disse beboere.
Hvilke murer vælger murbier typisk?
- Murbierne finder man typisk på solbeskinnede mure, hvor mørtlen er porøs eller dårlig, hvor de enten graver direkte i den porøse mørtel, eller bruger eksisterende huller fra søm eller lign.
Hvor langt graver murbierne sig ind i min mur?
- Gangene de graver vil være på tykkelse med en blyant, og helt op til 10-20 cm lange. De lægger deres æg for enden af gangen, og forer den med en blanding af silkeagtigt stof fra spytkirtlerne, blomsterstøv og honning, som larven så kan leve af indtil den er udvokset. Hvis gangene er lange kan der ligge flere æg i én gang. Larverne overvintrer og forpupper sig det efterfølgende forår, og bliver først til voksne bier den efterfølgende sommer.