Kontakt os om Murbier bekæmpelse:

Murbier er enlige bier, hvilket betyder de lever alene og brødføder deres egne larver. Det er også selvom en væg eller skrænt kan være fyldt af murbier, så er der altså ikke tale om en koloni, men blot et foretrukkent ynglested for mange murbier. Murbierne ligner lidt honningbier men er lidt mindre, dvs. ca. 7-9 mm. Murbier kan godt stikke, men som andre bier er de meget fredelige og gør det kun i nødværge. Samtidig er de vigtige bestøvere, så man skal tænke sig godt om inden man bekæmper dem.

Murbierne finder man typisk på solbeskinnede mure, hvor mørtlen er porøs eller dårlig, hvor de enten graver direkte i den porøse mørtel, eller bruger eksisterende huller fra søm eller lign.

Gangene de graver vil være på tykkelse med en blyant, og helt op til 10-20 cm lange. De lægger deres æg for enden af gangen, og forer den med en blanding af silkeagtigt stof fra spytkirtlerne, blomsterstøv og honning, som larven så kan leve af indtil den er udvokset. Hvis gangene er lange kan der ligge flere æg i én gang. Larverne overvintrer og forpupper sig det efterfølgende forår, og bliver først til voksne bier den efterfølgende sommer.

De gør i sig selv ikke skade på murværket, men hvis der er rigtig mange murbier i flere sæsoner i træk kan det naturligvis have en skadelig effekt i form af vandindtrængen, frostsprængninger eller i værste fald sammenstyrtning.

Den nemmeste måde at både forebygge og bekæmpe murbier på er at sørge for ordentlig vedligeholdelse af sit murværk. Ved gamle bygninger kan det være nødvendigt at kradse fugerne ud og erstatte med nye med en hårdere mørtel (mindst KC60/40/850). Da det ofte tager en måneds tid før den nye mørtel er hærdet optimalt er det bedste tidspunkt for vedligeholdelse i det tidlige forår, før bierne kommer frem.

Betegnelsen murbi, mur bier eller murer bier bruges i daglig tale om flere forskellige slags hvepse og bier.

Murbi sæsonen starter for alvor i juli måned, så hold øjnene åbne med hensyn til disse beboere.

Trustpilot reviews

Hvepseeksperten har en TrustScore på 5,0 på www.TrustPilot.dk

Super kompetent indsats – færdigt arbejde

Jeg har igen i år haft uhyre gavn af indsatsen fra Hvepseeksperten. Den superkompetente ejer af firmaet – og vist nok hans svigersøn – løser næsten hvert år vores problemer med hvepse. Omhyggeligt, sikkert, færdigt arbejde…

Læs mere  Frøkjær

Fantastisk rådgivning

Jeg fandt et hvepsebo i taget i vores nye hus. Sendte en besked via hvepseekspertens hjemmeside på en søndag. Ca 2 timer efter skrev Finn til mig på SMS hvorefter han ringede til mig.
Istedet for at komme ud og give mig en regning. Rådgav Finn mig helt gratis via mobilen omkring hvepseboet…

Læs mere  Ane S

Mange tak for sober & venlig rådgivning 🙂

Mange tak for overmåde venlig rådgivning og betjening. Jeg forhørte mig netop i dag om et tilsyneladende ret nyt hvepsebo “indrettet” gennem huller i mørtelfugen lige oppe under vores fine mansard-tagudhæng, ca. 6 meter oppe over jorden…

Læs mere  Torsten O

Professionelt og hurtigt!

Kommer bare og tager sig af de små (og store) flyvende kræ. Ikke så meget vrøvl. Fantastisk!

Læs mere  Jens K

Finn er det rareste menneske og han…

Finn er det rareste menneske og han giver så fremragende service. Virkelig vidende og giver også gratis rådgivning. Kan anbefales på det varmeste.

Læs mere  Kunde

Hurtig udrykning og imponerende service

Flink ung mand kom samme dag, klarede hvepsene og sprøjtede mod myrere uden beregning – bruger gerne hvepsefjernelse igen:)

Læs mere  Christian M

Brugt hvepseeksperten flere gange og…

Brugt hvepseeksperten flere gange og det er hurtigt og effektivt hver gang 🙂

Læs mere  Eva L

Kan klart anbefales!

Kan klart anbefales! Utroligt serviceminded og giver rigtigt gode råd. En rigtig god oplevelse!

Læs mere  Line
Skriv til os

48 24 60 30